همسات ناعمة
~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره JVV89186
همسات ناعمة
~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره JVV89186
همسات ناعمة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


معلومات العضومرحبا بك يا : {زائر}.آخر زيارة لك الخميس 01 يناير 1970.لديك13مشاركة.

 
البوابةالرئيسيةالتسجيلأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 ~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ღليتني معكღ
مشرفة قسم الترحيب والاستقبال
مشرفة قسم الترحيب والاستقبال
ღليتني معكღ


عدد المساهمات : 351

~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره Empty
مُساهمةموضوع: ~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره   ~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره I_icon_minitimeالسبت 18 يوليو 2009, 5:14 am

~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره 51157_01244716009








اليوم جايبه لكم طريقه الخمير اليمني *
وهي تعتبر من المعجنات ممكن ناكلها على العصر مع شاي حليب
او حتى ممكن فطار
طعمها حلووو جربوها وشوفوا
بسم الله نبدأ




~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره 51157_21244716009







المقادير:
6 كاسات دقيق ابيض
1 كوب سكر مذاب بماي
1 م ك حليب نيدو
1 بيضه
نص كوب زيت
4 حبات هيل
4 حبات قرنفل
1 م ص خميره
رشه ملح
ماي للعجين




~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره 51157_21244716009







الطريقه:
اول شيء نحط الدقيق في العجانه
بعدين نحط الزيت على النار وعليه كم قطره من السمن البلدي اذا متوفر
والهيل والقرنفل ندقه شويه حتى يصير كده




~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره 51157_01244715235








ولما يسخن الزيت تمام نخطه على الدقيق وهو حااااااار جدآ كده




~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره 51157_21244715235








بعدين نقلب بالملعقه شويه وبعدين باليد بنفتت كل الكتل اللى تكونت بسبب الدقيق مع الزيت
ونحاول نشيل الهيل عشان ما يخرب لنا العجين وقت القلي بشكل ده




~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره 51157_41244715235









~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره 51157_51244715235







بعدين بنحط باقي المكونات




~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره 51157_61244715235






بنشغل العجانه على سرعه واطيه وبنظيف الماي بتدريج لغايت ما تتكون معنا عجينه كده




~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره 51157_71244715235






بنسيب العجانه تشتغل 10 دقائق كل ما اخد وقت اكثر كل ما كانت العجينه طريه
وبعدين بنسيبها تتخمر من نص ساعه الى ساعه
ونحط على وش العجين حبه السوداء




~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره 51157_81244715235






بعد التخمير بترتفع شويه مش كثير




~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره 51157_91244715235






خلاص نقسمها زي ما نحب عشان الكميه كبيره ممكن نحطها بالفريز لو قت الحاجه
وممكن نقليها عادي بشكل ده




~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره 51157_01244715971









~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره 51157_11244715971









~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره 51157_21244715971






انا قطعتها بشكل ده اختصارآ للوقت ممكن نقطعها دوائر شكلها احلى




~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره 51157_31244715971






وجيه وقت القلي اول ما نحطها على زيت بنقلبها على طوووول ضروري




~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره 51157_41244715971






لغايت ما تأخد الون البني نقلبها على الوش التاني ونطلعها




~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره 51157_51244715971









~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره 51157_61244715971






معلش خلص حبر القلم اسمي مش واضح على الصور الاخيره





~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره 51157_71244715971






من جوه





~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره 51157_81244715971






اقرب




~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره 51157_91244715971





انتهى


ان شاء الله يكون الموضوع عجبكم
مستنيا ردودكم الحلوه




~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره 51157_11244716009




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بريق عينيك
نائبة المشرفة العامة
نائبة المشرفة العامة
بريق عينيك


عدد المساهمات : 93

~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره Empty
مُساهمةموضوع: رد: ~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره   ~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره I_icon_minitimeالأحد 19 يوليو 2009, 5:30 am

ياسلام صار خاطري فيه
تسلم الايااااااااادي والله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ღليتني معكღ
مشرفة قسم الترحيب والاستقبال
مشرفة قسم الترحيب والاستقبال
ღليتني معكღ


عدد المساهمات : 351

~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره Empty
مُساهمةموضوع: رد: ~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره   ~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره I_icon_minitimeالأحد 19 يوليو 2009, 8:21 pm

منوره موضوعي ياقمر
مايصير خاطر الا خير
اتفضلي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ~الزربيان من مطبخي وللاول مره~
» ~^~[] الخبز اليمني []~^~
» من قلب~المطبخ اليمني~
» •°•°• الكروسآآآ!ن من مطبخي •°•°•
» ₪₪ الدونات اللذيذ ... من مطبخي .. وأكيد بالصور ₪₪

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
همسات ناعمة :: منتدى المطبخ :: المعجنات والسلطات-
انتقل الى: