همسات ناعمة
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ JVV89186
همسات ناعمة
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ JVV89186
همسات ناعمة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


معلومات العضومرحبا بك يا : {زائر}.آخر زيارة لك الخميس 01 يناير 1970.لديك13مشاركة.

 
البوابةالرئيسيةالتسجيلأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 ~الزربيان من مطبخي وللاول مره~

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ღليتني معكღ
مشرفة قسم الترحيب والاستقبال
مشرفة قسم الترحيب والاستقبال
ღليتني معكღ


عدد المساهمات : 351

~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ Empty
مُساهمةموضوع: ~الزربيان من مطبخي وللاول مره~   ~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ I_icon_minitimeالسبت 18 يوليو 2009, 4:53 am

اكله يمنيه من اصل هندي
بسم الله ... ..
نبدأ

المقادير:
دجاج
بطاط
بصل
زبادي
ثوم
رز
البهارات
قرنفل/هيل/كمون مطحون/فلفل اسود مطحون/زنجبيل مطحون/قرفه
ملح

الطريقه:
اول شيء الدجاج نقطها ونصفيها من الجلد والاحشاء
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_01239979397


انا هنا استخدمت بس ثلات اربع الدجاج مع البطاط
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_11239979397


وبعدين نحط الزبادي هنا حطيت 3م ك
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_31239979397


وبعدين نحط الكمون المطحون حوالي 2م ك ونقلبهم
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_41239979397


وبعدين نحط الملح 1م ك و فلفل الاسود 1م ص والزنجبيل 1م ص و2قرنفل حب ونقلب تمام
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_51239979397


وبعد كده نحط في الفرامه ثلات اربع بصله متوسطه
و5 الى 6فصوص ثوم و7حبات هيل وكم عود قرفه
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_71239979397

بعد الفرم
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_81239979397

نحطه على الدجاج
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_91239979397


وربع المتبقي من البصل نحطه في شويه زيت ونحمره كثير كده
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_61239979397

بعد التحمير
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_01239979625


اخر خطوه قبل لا نقفل الجدر نحط البصل مع الزيت وهو حااار يعنى على طول
نحطه على الدجاج ماتخلوه يبرد على طوووول
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_11239979625


~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_21239979625


طبعآ الجدر لازم يكون جدر ضغط ونقفل على الاخر
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_31239979625


وتعلو الناااار على الاخر لغايت ما يطلع الهواء من فتحت الضغط ونقفله كده
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_41239979625

وبكده نوطي النااار على الاخر ونحط الجدر على اصغر عين
طبعآ لو دجاج نص ساعه تقريبآ او اكثر شوي
وان كان لحم بيكون ساعه واكثر


بعد النص ساعه
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_51239979625


نكون جهزنا رز نص سوء
نحط على جدر تيفال شويه زيت وبعد نحط نص كميه الرز انا استخدمت هنا4كوب صغير رز
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_61239979625


وبعد كده نحط الدجاج
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_71239979625


والان نحط باقي كميه الرز
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_81239979625


والباقي من صوص الدجاج نحط عليه شويه ماي ونحطه على الرز
بعد كده نبخر الرز
نحط زيت على قشر بصل كده
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_91239979625

ونحط جمره ونقفل الجدر
انا هنا ما بخرت الرز بصراحه لانه زوجي ما يحبه كده انما هالخطوه من اهم خطواط الزربيان
وبتعطيها رائحه مره حلوه توصل للجيران ههههههه
بس حبيت اوضح لكم كيف نسويها واعتقد انها معروفه


الان نقفل الجدر ونعلي النااار شويه على بال ما يطلع البخاار
وبعدين نوووطي عالاخر ونسيبها نص ساعه
ودي النتيجه
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_11239979789


~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_31239979789


~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_41239979789


~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_61239979789


اقرب
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_51239979789

وووووخلاص اتمنى يكون الموضوع واضح واي سؤال انا حاضره
وصحتين وهناء


~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ 51157_01247131496
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بريق عينيك
نائبة المشرفة العامة
نائبة المشرفة العامة
بريق عينيك


عدد المساهمات : 93

~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ Empty
مُساهمةموضوع: رد: ~الزربيان من مطبخي وللاول مره~   ~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ I_icon_minitimeالأحد 19 يوليو 2009, 5:07 am

يم يم يم تشهي خاصة البطاطا
تسلم ايدك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ღليتني معكღ
مشرفة قسم الترحيب والاستقبال
مشرفة قسم الترحيب والاستقبال
ღليتني معكღ


عدد المساهمات : 351

~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ Empty
مُساهمةموضوع: رد: ~الزربيان من مطبخي وللاول مره~   ~الزربيان من مطبخي وللاول مره~ I_icon_minitimeالأحد 19 يوليو 2009, 8:43 pm

الله يسلمك ياقمر
اشكرك ع المرور العطر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
~الزربيان من مطبخي وللاول مره~
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ~الخمير اليمني~ من مطبخي وللاول مره
» •°•°• الكروسآآآ!ن من مطبخي •°•°•
» ₪₪ الدونات اللذيذ ... من مطبخي .. وأكيد بالصور ₪₪

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
همسات ناعمة :: منتدى المطبخ :: الأطباق الرئيسية-
انتقل الى: