المقادير ..
جمبري وسبيط مقطع شرائح
بصلة
كمون وملح وحبهان ( هيل ) ومستكة
الصوص ...
بصلة مفرومة
ملعقة زبدة
ملعقة دقيق
ملعقة ونصف مايونيز
2 م ك قشطة
خضرة ( بقدونس وكسبرة )
قليل من البهارات والملح
الطريقة ...
نسلق الجمبري والسبيط
نسخن الزيت مع المستكة والحبهان ولما يسخن نضيف 2 كوب ماء وبصلة سليمة او مقطعة مكعبات زي ماتحبي وملح وكمون حسب الرغبة
لما تغلي نضيفي الجمبري والسبيط
بعد النضج نصفيه من المرق بس ماترميهوش هنستخدمه
نبتدي نجهز الصوص ..
نسيح الزبدة ونحمس فيها البصلة شوية لحد ماتصفر ...
نضيف الدقيق ونقلب شوية ....
بعدين نضيف مرقة الجمبري ونقلب عشان نحصل على خليط شبيه بالبشاميل
ونقلب شوية كمان وبعدين نضيف القشطة والمايونيز والخضرة وقليل من الملح والفلفل
ولما يختلطوا كويس نضيف الجمبري والسبيط .. ونقلب شوية لحد ما يتشربوا شوية ..
بس كده ونغرف .. وده الشكل النهائي للطبق ..
جربووه يابنات روووووعة هيعجبكم ..
وبالف هنا وشفا ..
سلاااااااااام ..